Priče svake generacije

Poštovani čitatelji, slušatelji i gledatelji,

dobro došli na stranice Hrvatske radiotelevizije posvećene obilježavanju 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije.

Radio i televizija među najvećim su otkrićima i postignućima 20. stoljeća. Bez njih danas ne bismo mogli zamisliti život.

Kao jedan od najstarijih medija na području jugoistočne Europe Hrvatska radiotelevizija s ponosom se u 2016. prisjeća svojih početaka. S obzirom na to da Hrvatsku radioteleviziju prije svega čine ljudi i projekti, priču o njoj i njezinim početcima željeli smo prenijeti prisjećanjem na neke najpoznatije priče – imena, emisije i navode.

Priče koje pamte naši djedovi, bake, očevi i majke, priče koje pamtimo mi, priče koje bismo željeli da zapamte i naša djeca... To su Priče svake generacije. One nas podsjećaju na to da je Hrvatska radiotelevizija već desetljećima neizostavni dio hrvatske svakodnevnice i medijska kuća koja javnim sadržajima te kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim programom promiče univerzalnost, neovisnost, izvrsnost, inovativnost i odgovornost prema javnosti. Nesporna je njezina važna uloga i u prošlosti i u sadašnjosti, a vjerujemo da će svojim sadržajima na multimedijskim platformama doprijeti do novih generacija korisnika te pridonijeti i boljoj budućnosti.

Hrvatska radiotelevizija

RJ Komunikacije