Ivanka Boljkovac

operna nacionalna prvakinja

Ivanka Boljkovac

Moj prvi susret s radijem bio je jako zanimljiv. Čudila sam se da tako puno malih ljudi stane u tako malu kutiju. Naravno da sam je pregledala, sa svih strana – imala sam tada dvije ili tri godine. U to doba nije svatko imao ni radio, a kamoli televiziju. Slušalo se i gledalo kod familije, prijatelja ili susjeda. Na radiju smo slušali sve, od vijesti i drama do, naravno, želja – onih glazbenih. Još se uvijek sjećam večernjih emisija za naše pomorce i građane u svijetu.

Sjećam se divnih, baršunastih glasova spikera i voditelja, Marte Tomljenović, Gordane Bonetti, Jasmine Nikić, Ljube Jelčića, Olivera Mlakara i brojnih drugih.

Televiziju smo gledali najčešće u ljetnim mjesecima, u susjednom dvorištu. Bilo je kao u kinu. Svatko bi donio stolicu ili šamrlek i crtić, festival ili film bi mogao početi. Djeca su najradije gledala crtiće, pa stariji često nisu mogli doći na svoje, ali neke se serije nije smjelo propustiti, po nekima od njih znalo se i koliko je sati. Cijeli bi grad odjedanput opustošio – znalo se, počinje Gradić Peyton.

Ostale priče poznatih