Katarina

Osijek

Lijepa me sjećanja vežu za djetinjstvo i vrijeme koje smo, za razliku od današnjih klinaca, umjesto pred računalom, provodili pred malim ekranima i to uz Hrvatsku radioteleviziju.

Gledala sam Turbo Limach Show, emisiju u kojoj su stasale današnje zvijezde, poput Nine Kraljić ili Luke Bulića. Poslijepodnevne je sate bilo teško zamisliti bez legendarnih Smogovaca koje su voljeli i moji stariji brat i sestra, a u gledanju bi nam se nerijetko pridružili i roditelji. Bila je to uistinu zabava za cijelu obitelj. Kad bismo propustili koju epizodu, nestrpljivo bismo čekali reprizu, a najzanimljivije epizode snimljene na VHS kasete razmjenjivali smo s prijateljima.

Nešto kasnije počela sam vikendom pratiti Parlaonicu, emisiju koja bi uvijek ugostila neke zanimljive poznate osobe, a ovisno o temi, te bi se emisije katkad pretvorile u žustre debate u kojima je uvijek bilo zgodno čuti kako razmišljaju moji vršnjaci.

HRT je devedesetih godina, u doba mojega djetinjstva i mladosti, uistinu imao bogat program za djecu i mlade, ali i danas, kad sam i sama majka, svjedočim njegovoj kvaliteti i raznolikosti sadržaja koje nudi novim naraštajima.