O projektu

Radio i televizija među najvećim su otkrićima i postignućima 20. stoljeća. Bez njih danas ne bismo mogli zamisliti život. Kao jedan od najstarijih medija na području jugoistočne Europe Hrvatska radiotelevizija s ponosom se prisjeća svojih početaka i svoje povijesti.

S obzirom na to da Hrvatsku radioteleviziju prije svega čine ljudi i projekti, priču o njoj i njezinim početcima željeli smo prenijeti prisjećanjem na neke najpoznatije priče – imena, emisije i navode. Priče koje pamte naši djedovi, bake, očevi i majke, priče koje pamtimo mi, priče koje bismo željeli da zapamte i naša djeca… To su Priče svake generacije.

One nas podsjećaju na to da je Hrvatska radiotelevizija već desetljećima neizostavni dio hrvatske svakodnevnice i medijska kuća koja javnim sadržajima te kvalitetnim, vjerodostojnim i raznolikim programom promiče univerzalnost, neovisnost, izvrsnost, inovativnost i odgovornost prema javnosti.

Zato vam podatke o tome te najbitnijim trenucima iz naše bogate povijesti donosimo u Vremeplovu Hrvatske radiotelevizije, a o povijesti elektroničkih medija na ovim prostorima u digitaliziranome Leksikonu radija i televizije, nastalomu zahvaljujući zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije.

Nesporna je važna uloga Hrvatske radiotelevizije i u prošlosti i u sadašnjosti, a vjerujemo da će svojim sadržajima na multimedijskim platformama doprijeti i do novih generacija korisnika te pridonijeti i boljoj budućnosti.

Zahvaljujemo na vašemu povjerenju i posjetu.

Hrvatska radiotelevizija